sobota 27. srpna 2016

Chodíte načas ?
Kdysi jsem říkal 15 minutová (diplomatická čtvrthodinka) :-)

Po přehodnocení jsem zjistil, že stejně jestliže člověk se neozve do 2-5 minut od smluvéného času je to ztráta času. Nevím zda si ten člověk uvědomuje ale i ta druhá osoba mohla dělat něco jiného (být s rodinou, věnovat se koníčkům, mít další schůzku,... atd.)
Myslím, že by bylo naprosto skvělé kdyby lidé chodili načas a pokuď už teda třeba já vím, že to nestihnu tak jakmile to vím buď prosím o posečkání (telefonicky volám té druhé osobě) když se jedná o pár minut (5-15), nebo přehození schůzky, popřípadě když si to daná osoba rozmyslela zrušení schůzky.
(Myslím si, že je to slušnost se omluvit nebo zrušit schůzku. Když ten člověk se Vám neomluví když přijde pozdě co si o něm myslíte = Já si myslím, že nemá v úctě můj čas. A nejspíš ani svůj. Taky to nejspíš nebude nejlepší partner.)
Sice nevím co, protože žádný podnik nikdy, nikde se neřeší pří poznání sebe navzájem a výměně kontaktu nebo po telefonu - toto když někdo dělá tak jenom ukazuje na sebe, že v životě nepodnikal.
Telefon slouží k domluvě schůzky. Nic víc.

Jsou lidé, kteří by chtěli udělat tzv gaučové rozhodnutí = tzn vyzvídají vše po telefonu = pro mě to jenom znamená, že tento člověk by nebyl dobrý partner = Proč ? Protože je líný.
A Vy takové lidi (liné) přece nechcete ve svém týmu ne ?

Jak se vyrovnat s lidmi, kteří chodí pozdě ?
Jednoduše odejděte na další schůzku nebo za rodinou. A již nemějte čas Vy. Takto jsem vycvičil několik lidí, kteří vědí, že mají chodit načas.
I kdybych ležel v bazéně tak pořád je to lepší využití času než čekat na někoho...
Samozřejmě v uších doporučuji mít nějakou dobrou audio-nahrávku, když už na někoho čekáte (těch pár minut),  nebo dobrou knihu po ruce np :
https://www.dumknihy.cz/navzdy-tatovo-devce

Bavím se spíše o lidech, kteří vědí, že nepříjdou na schůzku a i přesto Vy tam jak osel jedete !
A někdy to jsou stovky nebo tisíce kilometrů.

Myslím, že toto je slušnost omluvit se nebo zrušit schůzku pokuď si to člověk rozmyslí. :)
Před schůzkou.

A pokuď chodíte pořád pozdě, vyjděte zavčas.
A nenechte se nikým a ničím ovlivnit. Protože jsou lidé, kteří vyjdou zavčas a ipřesto dojdou na schůzku pozdě. Rozumíte tomu ? Ano. Někde má v podvědomí nahraný program : Chodím pozdě.
Takže přepsat možná si něco přečíst a poslechnout o podvědomí...np
http://knihy.abz.cz/prodej/moc-podvedomi-velka-kniha-vnitrniho-a-vnejsiho-rozvoje


Nenechte si sami sebou vzít svoje sny :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat